5 Temmuz 2012 Perşembe

What is the Freedom?! ©

Azadlıq; ağılına her gelen şeyi etmek ve her istediyini reallaşdırmağa çalışmaq heç deyil. Ağılla duyğular arasında tarazlıq ünsürünü keşf etdikden sonra heyatı, istek ve hevesleri bu tarazlıq ünsürü sayesinde nezaret ederek reallaşdırmaqdır 

Azadlıq; çaresizliyin bitdiyi yerde başlayan ve artıq bunun yaşanmayacağı zemanetini verdiyi sanılan bir duyğudur. Halbuki çaresizlik duyğusunun bitdiyi zemanetini teessüf ki, heç bir şey vere bilmez. 

Azadlıq; insanın reallaşdıra bildiyi qederiyle menliyini, xarici dünyasıyla birlikde öz ruhi dünyasına qebul etdirmesidir. Yeni ferdi bütünlüyünü temin etmesidir. Azadlıq, insanın evvelce özündenrazi sonra digerlerinden emin olmasıyla elde etdiyi bir duyğudur. Özünden memnun ve digerlerinden razi ola bilmeyen heç bir zehin; azadlığı daddığına ağıllı insanları esla inandıra bilmez. 

Eslinde insanlar olaraq hamımız her yazdığımız ile özümüzü ifade etmeye çalışır ve derdlerimize hell axtarışımızı davam etdiririk. Bu derdlerden biri de azadlıq arayışımızdır.Azadlıq insanlığın en köhne derdidir. Hem bu anda dünyanın dörd bir qitesinde davam etmektedir. 

Azadlıq; duyğularını, bedenini, ruhunu, zehinini nizamsız ve intizamsız istifade ederek özünü digerlerinden ferqli gösterme yazıqlığına düşmemekdir. Bedenimiz ve ruhumuz üçün yaxşı kimi olan ya da xoşumuza geden bir şey eslinde yaxşı ve xoş bir şey olmağa biler. 
Diger yandan azadlıq; aktual ve yerli siyasetin acizliyinden sıyrılmaqdır. Çox daha böyük ve menalı hedeflere sıxlaşaraq onlarla maraqlanıb zaman anlayışı içinde axışa geçmektir. 
Azadlıq; biz deyil men deyerek özünü diger insanlara göstermek deyil , onları yanında onlarla güclenmekdir.Qışqıraraq ve men deyerek deyil tevazökar bir şekilde biz deye bilmekdir.Azadlıq qışqırıb çağırmağı unudub susmasını bilmek, sessiz ve derinden irelileyerek möhkem tutarlı qerarlar vermekdir. 
Azadlıq; ağılına her gelen şeyi etmek ve her istediyini reallaşdırmağa çalışmaq heç deyil. Ağılla duyğular arasında tarazlıq ünsürünü keşf etdikden sonra heyatı, istek ve hevesleri bu tarazlıq ünsürü sayesinde nezaret ederek reallaşdırmaqdır. 
Azadlıq; sene, mene, ona ve bütün digerlerine göre ferqli menalar daşıyar. Lakin esl kainatın heqiqetine göre en tutarlı terifi nedir? Bu qeder çox terifi olan sözün gerçek terifini kimler etmeye selahiyyetlidir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder